Market Street Hotel Edinburgh

Hotelltips: Market Street Hotel i Edinburgh

av Ann-Louise

I juli åkte William och jag till Edinburgh och tillbringade en natt där och bodde då på supertrevliga Market Street Hotel. Vår resa var en bonusresa med SAS där vi utnyttjade en 2-4-1 voucher* så vi kom undan billigt vad gäller flygbiljetterna och tanken var att försöka hitta ett relativt billigt hotell så att hela resan skulle kosta så lite som möjligt. Det visade sig vara mer eller mindre omöjligt för det är dyrt med hotell i Edinburgh. Och som den hotellnörd jag är vill jag bo på lite bättre hotell, minst fyrstjärnigt och det ska ha höga betyg på Google och TripAdvisor.

Market Street Hotel Edinburgh
Market Street Hotel i Edinburgh.

Något dygn innan vi skulle åka så hittade jag Market Street Hotel som inte tidigare dykt upp i mina sökningar. Förmodligen för att det varit fullbokat och något hade bokat av ett rum. Jag skyndade mig att boka och vi blev verkligen mer än nöjda.

Market Street Hotel Edinburgh
Market Street Hotel Edinburgh
Entrén på bottenvåningen där man tar hissen upp till receptionen på sjunde våningen.

Market Street Hotel är ett riktigt fint designhotell som ligger centralt i Edinburgh, i den äldre delen av stan och bara ett stenkast från tågstationen. Vi tog spårvagn från och till flygplatsen och det var bara ett par minuters promenad för att komma till närmaste hållplats som ligger på andra sidan järnvägsstationen i den nya delen av stan. I övrigt så promenerade vi vart vi än skulle i stan och det var inga problem att ta sig till fots till de sevärdheter vi besökte. Bakom hotellet ligger också den gata som blev min favoritgata, mysiga Cockburn Street med små butiker och restauranger.

Cockburn Street Edinburgh
Mysiga Cockburn Street nära Market Street Hotel.
Market Street Hotel Edinburgh
Lobbyn med Nor’ Loft.

Hotellet drivs av Carlton Hotel Collection och är det första hotellet i Skottland som blivit en del av Design Hotels (där även flera svenska hotell ingår). Det finns 98 rum i olika storlekar, allt från det minsta som kallas för Cozy till det största som är Mhor Suite.

Market Street Hotel Edinburgh
Market Street Hotel Edinburgh
Market Street Hotel Edinburgh
Rummet hade allt man kan behöva för att fixa till kaffe och te.

Market Street Hotel är ett relativt nytt hotell, det öppnade i augusti 2019. Fast det är ett nybyggt hotell så är det byggt i en stil som ska smälta in i stadsbilden och som ska passa ihop med de äldre byggnader som ligger runtomkring och de har verkligen lyckats med det.

Market Street Hotel Edinburgh
Även om hotellet är nybyggt smälter det in mellan de äldre byggnaderna runt omkring.
Market Street Hotel Edinburgh
Receptionen på Market Street Hotel.

Receptionen är inte på bottenplan utan på sjunde våningen men det finns såklart hiss dit. När vi kom på fredagsmorgonen så var vårt rum inte klart men vi fick förstås lämna våra väskor i hotellets bagagerum medan vi gick ut och utforskade stan. Incheckningen gick smidigt och enkelt och personalen var trevliga och tillmötesgående.

Market Street Hotel Edinburgh
Dekorationer i receptionen.
Nor Loft
Nor’ Loft där man också äter frukost.

På samma våning som receptionen finns också hotellets champagnebar, Nor’ Loft, med servering både inne och ute och med en fantastisk utsikt över Edinburgh (om man bortser från att centralstationens tak kanske inte är så vackert). Här serveras också hotellets frukost. Vi tillbringade några timmar här innan vi åkte till flygplatsen på lördagseftermiddagen, när våra fötter tröttnat och vi inte orkade promenera runt mer.

Market Street Hotel Edinburgh Nor Loft
Nor’ Loft.
Market Street Hotel Edinburgh Nor Loft
Nor’ Loft.

Vårt rum var ett rum som kallas Vista vilket innebär att det är ett rum med utsikt. Det var också det enda rum som fanns att välja på när vi bokade. Vi hade utsikt över centralstationens tak samt mot nya delen av stan. Rummet var förvånansvärt stort och vi hade gärna stannat där mer än en natt. Det fanns gott om små designdetaljer som jag verkligen uppskattade, till exempel var handfatet väldigt snyggt.

Det fina handfatet.
Market Street Hotel Edinburgh
Market Street Hotel Edinburgh
Utsikten från rummet, mot nya delen av stan. Taket tillhör järnvägsstationen som ligger precis utanför hotellet.

Rummet hade en stor skön dubbelsäng, en sittgrupp samt ett rejält skrivbord/bänk med minibar samt TV ovanför. Det fanns också gott om förvaringsutrymmen och en stor dusch och toalett samt handfat utanför toaletten. Alltid praktiskt om någon vill göra sig iordning medan den andra personen till exempel är i duschen.

Market Street Hotel Edinburgh
Market Street Hotel Edinburgh
Market Street Hotel Edinburgh
Rummet hade också en balkong men dörren var låst och det var en väldigt liten balkong fylld med fågelbajs så tror kanske inte det hade varit så mysigt därute.

En sak som gjorde att vistelsen kändes lite lyxigare, och en trevlig gest när man redan betalat mycket för rummet, var att allt som fanns i minibaren ingick och inte kostade något extra. Minibaren var också fylld med lokala drycker vilket jag uppskattar extra mycket. Vid incheckningen var de också noga med att påpeka att det bara var att säga till så skulle de genast komma och fylla på om något tog slut. Det var inte aktuellt för vår del eftersom vi inte hann göra slut på det som fanns under vår korta vistelse.

Market Street Hotel Edinburgh minibar
Minibaren med olika drycker.
Market Street Hotel Edinburgh
Olika sorters lemonad som fanns i minibaren.
Market Street Hotel Edinburgh Minibar
Cider, öl och några andra drycker från minibaren.
Market Street Hotel Edinburgh
Vi uppskattade också att det ingick choklad, en kaka samt chips.

Vi hade tänkt gå ut på stan och äta frukost men vi var lite trötta och tyckte det kändes smidigt att äta på hotellet. Det visade sig vara ett bra beslut. Inte bara för att de bjöd mig på ett glas champagne till frukosten utan för att det dels var trevligt att äta på sjunde våningen med utsikt över Edinburgh men framför allt för att maten var väldigt god. Man fick hämta frukost från buffén men även beställa in rätter från menyn. Jag åt en mycket god smörgås med avocado.

Market Street Hotel Edinburgh frukost
Så gott!
Market Street Hotel Edinburgh frukost
Market Street Hotel Edinburgh frukost
Market Street Hotel Edinburgh frukost
Jag tog bara kort på en del av utbudet, det fanns mycket mer att välja på.

Market Street Hotel är ett hotell jag gärna återkommer till! Nästa gång hoppas jag vi hinner stanna lite längre och hinner njuta mer av hotellvistelsen och utforska ännu mer av Edinburgh och Skottland.

Market Street Hotel Edinburgh
Market Street Hotel Edinburgh
Älskar hotell som erbjuder tofflor på rummet!
Market Street Hotel Edinburgh The Balmoral J.K. Rowling
Vi hade utsikt mot The Balmoral som är känt för att J.K. Rowling skrev klart sista boken om Harry Potter där.

Läs mer om Market Street Hotel på hotellets egen hemsida.

*En 2-4-1 voucher (two for one) innebär att man kan köpa en resa med SAS eller annat SkyTeam-bolag för halva poängkostnaden. Om man är två som reser betalar man alltså bara poäng motsvarande en resande och reser man ensam blir det helt enkelt hälften av de poäng som normalt krävs för en bonusresa. Dessa vouchers tjänar man in genom att använda sitt SAS Amex Elite. Om du också vill ha ett SAS Amex Elite får du gärna skaffa det genom att klicka på den här länken, då får både du och jag 45 000 bonuspoäng som kan användas till flyg hos SAS och deras partners.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

Ditte 12 oktober, 2024 - 21:30

Hej! Tack för trevligt hotelltips. I Edinburgh har vi varit ett par gånger och det i i samband med en resa vidare i Skottland. Såg även Tatoo här, som var en upplevelse. Vilket häftigt dygn ni hade! Och kanske blir det en ny tur hit och för visare resa i Skottland.
Vad gäller Amex har jag haft det men var inte så nöjd. Många ställen runt om i världen tar inte emot Amex för de får betala så hög avgift så en får alltid vara beredd på att ta fram andra kort. Sen tycker jag också att avgiften /år är hög.Tyckte också det var svårt att under de år vi hade kortet att ”pricka” in en bonusresa. Men reser en mycket i jobbet och så är det kanske andra premisser. Men just svårigheten att använda kortet i sig gjorde att vi skippade det. Ha det bra!
Jag har ju lämnat bloggvärlden men tittar in då och då till ”gamla” bloggvänner.

Svara
Ann-Louise 12 oktober, 2024 - 23:46

Ja, vi gillade verkligen Edinburgh och jag vill gärna se mer av Skottland. Jag har också hört att många ställen inte tar Amex men tycker själv att det funkar på de flesta ställen där jag provat. Har det dock inte som mitt huvudkort utan använder det till jag tjänat in en 2-4-1-resa och sedan använder jag mitt SAS Mastercard oftare. Kan man resa när som helst så skulle det gå hyfsat lätt att hitta sin drömbonusresa men om man som vi är begränsade till lov (för att kunna ta med sonen) så är det lite knepigare, men i somras blev det i alla fall både en resa till New York och en resa till Edinburgh där vi kunde använda våra Amex vouchers.
Kul att du kikar in – saknar verkligen din blogg!

Svara

Lämna gärna en kommentar