Juniors New York Frukost

Fem tips på god frukost i New York

av Ann-Louise

Jag älskar att äta frukost och allra mest älskar jag att äta frukost i USA. Så när William och jag var i New York i somras var frukosten en av höjdpunkterna varje dag. Här kommer våra tips på fem riktigt bra frukostställen i New York. Fyra restauranger i närheten av Times Square samt en restaurang i Brooklyn.

Carnegie Diner & Cafe

Första morgonen åt vi frukost på Carnegie Diner & Cafe, några kvarter från vårt hotell. Här hade vi bokat bord i förväg, något vi inte hade behövt eftersom vi var på plats strax efter att restaurangen öppnade och då var vi nästan de enda på plats i restaurangen. Kommer du hit senare så kan det säkert vara klokt att boka i förväg då detta är en populär restaurang.

Williams French Toast kostade $16.95 och mina pannkakor kostade $14.95.

Meny och öppettider hittar du på restaurangens hemsida.
Hitta till Carnegie Diner & Cafe – länk till karta.

Carnegie Diner & Cafe frukost
Carnegie Diner & Cafe frukost
Carnegie Diner & Cafe New York
Carnegie Diner & Cafe

Clinton St. Baking Company

Clinton St. Baking Company finns även på södra Manhattan men vi valde att äta på restaurangen som ligger i Time Out Market i området Dumbo i Brooklyn. Vi hade följt restaurangen på Instagram ett tag och förutom vackra bilder på mat så lockades vi av att man kunde sitta på Time Out Markets tak och avnjuta frukosten. Tyvärr kom vi lite för tidigt då vi var där redan vid 10-tiden och man inte kunde komma upp och ut på taket förrän kl 11.00. Vi satt på deras uteservering på marknivå istället och frukosten smakade mycket bra! The Time Out Market har även många andra intressanta restauranger som vi tyvärr inte hann prova den här gången.

Min Brioche French Toast kostade $18 och Williams belgiska våffla kostade lika mycket så detta var den dyraste frukost vi åt i New York men också en av de bästa.

Ta en titt på restaurangens hemsida för meny och öppettider.
Hitta till Clinton St. Baking Company – länk till karta.

Clinton St. Baking Company
William hade sett ut den här frukosten i förväg på restaurangens Instagram.
Clinton St. Baking Company Frukost New York
Jag åt French Toast som är en av mina favoritfrukostar i USA.
Clinton St. Baking Company New York
Där nere satt vi och åt vår frukost.

Andrews NYC Diner

Andrews NYC Diner ligger på vägen mellan Margaritaville Resort Times Square och The Edge och blev därför ett självklart val för frukost den morgon som vi skulle till The Edge och High Line. Detta är en restaurang som ägts av samma familj i 60 år och här kan du äta både frukost, lunch och middag. Och bäst av allt, de serverar frukost hela dagen så du kan äta amerikanska pannkakor till kvällsmat om andan faller på. William åt en belgisk våffla och jag åt French Toast och allt var supergott och trevligt. Min French Toast kostade $11.50 medan Williams belgiska våffla kostade $12.50.

Du hittar meny och öppettider på restaurangens hemsida.
Hitta till Andrews NYC Diner – länk till karta.

Andrews NYC Diner New York
Williams goda våffla med jordgubbar och banan.
Andrews NYC Diner New York
Min French Toast ser lite tråkig ut i jämförelse men var väldigt god.
Andrews NYC Diner New York
Andrews NYC Diner

Junior’s Restaurant & Bakery

Junior’s finns på flera platser i New York, och deras allra första restaurang öppnades i Brooklyn redan 1950. Vi var på den restaurang som ligger på 45th Street, vid Times Square, och var mycket nöjda med frukosten. Förutom frukost så är Junior’s också kända för sin goda cheesecake, som till och med Barack Obama kommit dit för att köpa. Vi var dock inte så sugna på att äta cheesecake till frukost så vi får testa den en annan gång. Frukost serveras från 6.30 – 10.45 men restaurangen håller öppet hela dagen och kvällen om man vill äta lunch eller middag.
Williams äggröra med bacon och toast kostade $13.95 medan min French Toast kostade $14.95.

restaurangens hemsida finns meny och öppettider.
Hitta till Junior’s Restaurant & Bakery – länk till karta.

Junior's Restaurant & Bakery
Williams frukost
Junior's Restaurant & Bakery
Och mina French Toast med äpple.
Juniors Bakery New York
Junior’s Restaurant & Bakery

Westway Diner

Westway Diner är inte vilken restaurang som helst utan det är restaurangen där Jerry Seinfeld fick idén till TV-serien Seinfeld. Restaurangen kallar sig för ”The birthplace of Seinfeld” och det finns en tavla innanför dörren som beskriver hur det gick till när idén uppstod här. Även här smakade maten mycket bra! Min Red, White & Blue French Toast kostade $15.99 och William åt en belgisk våffla för $9.99.

Besök restaurangens hemsida för att se menyn och öppettiderna.
Hitta till Westway Diner – länk till karta.

Westway Diner
Här tog jag bara kort på min egen frukost och glömde fotografera Williams mat. Jag åt förstår French toast även den här morgonen.
Westway Diner New York
Westway Diner

Har du något tips på ett bra frukostställe i New York som du vill dela med dig av? Skriv gärna en kommentar!

Du kanske också vill läsa de här inläggen

1 Kommentar

bmlarsreseblogg 20 september, 2024 - 21:44

Dina bilder på era frukosträtter ser så lockande ut, riktigt snygga. Tyvärr är jag en så tråkig människa att jag inte skulle kunna tänka mig något av det till frukost, möjligen äggröra med bacon och tomater. Mina vänner brukar säga att får jag bara gröt eller yoghurt med hemgjord granola till frukost så överlever jag vad som helst. Du kan tro att jag längtat efter ”riktig” frukost när jag varit i länder med vitt bröd, te och juice på frukostbordet, eller ännu värre kaffe och en croissant…
Däremot skulle jag inte tacka nej till något avdrag senare på dagen!

Svara

Lämna gärna en kommentar